Pasta Fine del Mese
Ingrediënten voor 2 personen (kosten zijn een schatting):
- Pasta (50c)
- Crème Fraiche (60c)
- Pak Surimisticks (70-140c)
- Citroen (50c)
All-in is dit dus eten voor max. 1.50 de neus. Aangezien je de pasta waarschijnlijk al in huis hebt (who loves leftovers?), en wellicht ook nog wel een flesje citroensap in de ijskast hebt staan, is het waarschijnlijk nog veel minder. Het andere voordeel aan dit recept is dat het niet langer duurt om klaar te maken dan het koken van de pasta, en ongeveer evenveel moeite kost als het snijden van een ui (come to think of it, ui en knoflook zijn een prima toevoeging, maar zeker niet nodig!) Dus:
Kook de pasta (duh!). Haal de surimisticks uit hun ellendige verpakking, en snij ze in de lengte een paar maal door. Je hebt nu julienne van de boel gemaakt (moeilijk woord voor heel veel dunne reepjes). Die toss je in een warme pan, en bak je even aan. Mocht je ui en knoflook toevoegen dan bak je die vóór de surimi-julienne. Als je het gevoel hebt dat de surimi warm is (hoeft zeker niet bruin), gooi je de crème fraiche in de pan.
Tip: Prik vóór het openen van de crème fraiche met een mes een gat in de onderkant van het bekertje. Doordat het bekertje niet vacuüm trekt komt de crème fraiche er in één geheel uit.
Crème fraiche goed doorroeren, en op smaak brengen met veel peper en een beetje zout. Als laatste roer je het sap van een halve citroen er doorheen. Tegen die tijd is de pasta nog niet eens klaar, maar zodra dat het geval is gooi je het geheel op een bord, zet je South Park aan, en begin je te hopen op de geneugten van de volgende maand.
Enjoy!